MENIU

De ce are Kovesi de câștigat de pe urma atacurilor împotriva ei. Ce titrează presa internațională

Tageblatt, o publicație din Luxembourg, țara care va găzdui sediul viitorului Parchet European, arată cum întreaga afacere juridică în care este implicată Laura Codruța Kovesi s-ar putea întoarce ca un bumerang împotriva puterii de la București. 

Tageblatt titrează că ”bumerangul de la București” se poate întoarce oricând împotriva puterii care nu își dorește ca Laura Codruța Kovesi să fie aleasă procuror-șef al Parchetului European. 

Publicația luxemburgheză mai spune că lupta lui Kovesi fără compromis împotriva corupției a costat-o anul trecut postul de șef al DNA, iar acum, candidatura la șefia parchetului european a tras alarma deținătorilor puterii de la București. Cu toată puterea, Bucureștiul încearcă să o oprească pe jurista Kövesi să ancheteze fraudele cu fonduri UE.

Aceeași publicație mai scrie că este și mai îngrijorător pentru București anunțul deputatului german Gunther Krichbaum că Parisul și Berlinul ar putea ajunge la un acord cu privire la biroul "aproape predestinat" al lui Kövesi. Aceasta a recomandat ministrului justiției din România să sprijine cererea lui Kövesi "în loc să o încetinească", a declarat Krichbaum după o vizită de la București.

 

tageblatt.lu

Mai multe articole despre:
DNA Bucureşti Kovesi procuror