MENIU

De ce acte ai nevoie pentru a aduce o maşină din Germania

Intenţionezi să cumperi o maşină second hand şi nu prea ai încredere în piaţa din România? Achiziţionarea unui autovehicul intracomunitar poate fi o soluţie bună! Trebuie să ştii, însă, ce acte îţi trebuie pentru a aduce o maşină din Germania sau dintr-o altă ţară UE.

Pentru maşinile aduse din Germania, dosarele de înmatriculare trebuie să respecte în general cam aceleaşi condiţii ca pentru maşinile de aici, cu mici particularităţi în funcţie de anumiţi factori: provenienţa maşinii, vechimea, modul în care a fost achiziţionată, personalitatea (fizică sau juridică) a solicitantului înmatricularii etc.

Click! îţi arată ce acte îţi trebuie pentru a aduce o maşină din Germania. Înainte de a merge la Direcţia de Înmatriculări, verificaţi corectitudinea documentelor pe care le deţineţi, faceţi copii ale tuturor actelor pe care le aveţi şi încercaţi să întocmiţi dosarul de înmatriculare prin aşezarea documentelor în ordinea cerută, în felul acesta vă veţi da seama dacă vă lipseşte ceva.

1. Fişa de înmatriculare. Aceasta este de obicei de dimensiuni A5 sau A4, pe o faţă are înscrise datele tehnice ale maşinii aşa cum sunt ele prezentate şi în cartea de identitate, iar pe cealaltă are înscrise datele de identificare ale cumpărătorului. Pe această fişă aţi obţinut în prealabil viza de înscriere din partea organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale.

Citeste continuarea pe Click!.