MENIU

De câte ori trebuie să faci sex după 35 de ani. Răspunsul surprinzător al specialiştilor

De câte ori trebuie să faci sex după 35 de ani. Răspunsul surprinzător al specialiştilor

Multe persoane văd ca un prag vârsta de 35 de ani pentru viaţă sexuală. Îşi imaginează că odată trecute de această vârstă şi odată atins apogeul sexual, viaţa intimă intră în declin. Nu este nici pe departe aşa, susţin specialiştii. Iar dacă te întrebi care este media partidelor de amor la vârstă a doua vei fi surprins de ceea ce arată statisticile.

Multe femei sunt surprinse să afle faptul că testosteronul, hormonul dorinţei, începe să scadă încă înainte de 30 de ani. Nimic rău în asta. Din contră, ai şansa să te bucuri mai intens de experienţă acumulată până în acest moment.

Statisticile întreprinse în acest domeniu arată că, în gereral, un cuplu de 30 de ani are aproximativ două-trei raporturi sexuale pe săptămâna, frecvenţa acestora scăzând pe măsură ce trec anii.

Este absolut normal cq un cuplu de 40 de ani să nu mai facă sex cu aceeaşi frecvenţa cu care ar face un cuplu de 20 de ani.
Astfel, potrivit specialiştilor, frecvenţa de aproximativ 3-4 ori pe săptămâna este posibilă în jurul vârstei de 20 de ani. La 35 de ani se ajunge la 2-3 contacte săptămânale, iar la 45 de ani la maxim două. La 60 de ani însă, cel mai adesea, oamenii au un raport sexual pe săptămâna.

Medicii specialiştii în obstetrică-ginecologie spun că un bărbat tânăr poate avea raporturi sexuale zilnice sau chiar de mai multe ori pe zi. Pe măsură ce trece timpul însă, îi va fi mai dificil să se menţină în formă.

În ceea ce le priveşte pe femei, vârstă de 35 de ani este ideală pentru sex. Un studiu publicat în Jurnalul Asociaţiei Britanice a Chirurgilor Urologi, citat de huffinghtonpost.com, arată că femeile cu vârstă între 18 şi 30 de ani sunt afectate de lipsa orgasmului (54%), dar şi lipsa dorinţei sexuale (36%), fapt care în jurul vârstei de 35 de ani se schimbă. Femeile capătă mai multă încredere în sine şi se bucură mai mult de o partida de amor, scrie ele.ro.

Mai multe articole despre:
sex cuplu