MENIU

Daune URIAȘE pentru un profesor din Iași discriminat de angajații unui local din cauza orientării sale sexuale

Restaurant

Un profesor din Iași a obținut daune morale uriașe după ce un restaurant a refuzat să îl servească din cauza orientării sale sexuale. Mai mult, bărbatul susține că a fost de multe ori ținta glumelor făcute de chelneri, relatează Realitatea PLUS.

Scandalul a avut loc în anul 2016, când profesorul a fost dat afară din local din cauza orientării sale sexuale. Acesta a declarat la momentul respectiv că mergea în acel local de aproape 8 ani, însă ar fi devenit ținta glumelor chelnerilor după ce au aflat că are altă orientare sexuală. 

Omul a depus o plângere la Consiliul Național de Combatere a Discriminării (CNCD), care a amendat localul cu 5000 de lei.

În apărarea sa, patronul localului a declarat că profesorul i-ar fi făcut avansuri unui ospătar. Profesorul susține însă că a fost pusă într-o postură dificilă față de persoanele care l-au însoțit în ziua aceea deoarece orientarea lui sexuală nu era subiect de discuții. Mai mult, acesta a spus că i-a fost afectată cariera de profesor universitar după ce cazul a apărut în presă. Astfel, instanța a hotărât că suma de 10.000 de euro este o despăgubire echitabilă pentru prejudiciul produs.