MENIU

Date OFICIALE: 40% din accidentele grave de circulaţie, din cauza traversării neregulamentare și neacordare de prioritate

40% din accidentele grave de circulaţie, din cauza traversării neregulamentare și neacordare de prioritate

Toni Greblă -  prefectul Capitalei spune că 20% din accidentele grave de circulaţie sunt produse ca urmare a traversării neregulamentare a străzii de către pietoni, iar 19%, de neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni.

„Referitor la activitatea desfăşurată anul trecut de Brigada Rutieră Bucureşti, prefectul a atras atenţia că 20% din accidentele grave de circulaţie sunt produse ca urmare a traversării neregulamentare a străzii de către pietoni, iar 19% dintre accidentele rutiere grave sunt cauzate de neacordări de prioritate la trecerile de pietoni”, potrivit prefectului.

„Aceste cifre sunt enorme. Trebuie să facem în aşa fel încât să sporim informarea participanţilor la trafic, inclusiv a pietonilor, cu privire la riscurile la care se expun. Vă încurajez să intensificaţi şi activităţile de informare în şcoli, pentru că în familie, dar şi în unităţile de învăţământ începe educaţia pentru a circula fără a-ţi pune viaţa în pericol”, le-a transmis prefectul Toni Greblă poliţiştilor de la Brigada Rutieră Bucureşti.

Mai multe articole despre:
accidente capitala pietoni brigada rutiera