MENIU

Darius Vâlcov scapă de controlul judiciar ca să plece cu Dăncilă

Darius Vâlcov, "eminenţa cenuşie" în economie a PSD şi a guvernuui, a scăpat de controlul judiciar în dosarul şpăgii din cimitir, din vremea când era primarul Slatinei. 

Darius Vâlcov a solictat revocarea măsurii preventive arătând că trebuie să plece într-o deplasare alături de premierul Viorica Dăncilă, potrivit cetateanul.net. Vizita pentru care a cerut învoire Vâlcov ar putea fi turneul pe care premierul ar urma să-l facă Arabia Saudită, Qatar, Kuweit, Oman şi Emiratele Arabe Unite. 

Magistraţili Tribunalului Dolj au fost de acord cu solicitarea, însă decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurorii DNA, în 48 de ore. 

Darius Vâlcov este judecat pentru că, în perioada în care era primar la Slatina, ar fi pretins de la diverşi oameni de afaceri un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele încasate de firmele acestora din contractele semnate cu municipalitatea.

În februarie 2018, Darius Vâlcov a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la opt ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de corupţie, într-un alt dosar. El mai este trimis în judecată, tot într-un dosar de corupţie, aflat pe rolul Tribunalului Gorj.

Mai multe articole despre:
guvern Darius Vâlcov Viorica Dăncilă