MENIU

Darius Vâlcov, audiat la DNA. Procurorii cer arestarea fostului ministru de Finanțe

<p>Darius V&acirc;lcov, la DNA. Sursa: Marin Raica / <a href="http://inquamphotos.com/photo/4430/DARIUS-VALCOV---DNA---URMARIT-PENAL.html#.VQSwt-GDTGs" target="_blank">Inquam Photos</a></p>
Darius V&acirc;lcov

Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanțe, a fost audiat, din nou, luni dimineață, la DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și luare de mită, transmite Realitatea TV.

Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanțe, a fost audiat, luni dimineață, la DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și luare de mită în perioada în care era primar al orașului Slatina.

Procurorii DNA cer arestarea fostului ministru de Finanțe. În acest sens, senatorii vor decide dacă fostul primar al orașului Slatina poate fi reținut și arestat.

La intrarea în sediul DNA, Darius Vâlcov nu a făcut nicio declarație.

Potrivit procurorilor anticorupție, în anul 2009, Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, l-a contactat pe Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări.

Ca urmare a înțelegerii cu omul de afaceri, Darius Vâlcov ar fi primit, în perioada 2010-2013, aproximativ două milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme.

Pe 19 martie, șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Darius Vâlcov.

Mai multe articole despre:
DNA Darius Vâlcov