MENIU

Danileț cere Danei Gârbovan lista membrilor UNJR."Cine a mandatat-o să vorbească pentru magistrați?"

 Judecătorul Cristi Danilet îi cere președintei Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gârbovan, să facă publice numărul și lista cu membrii UNJR "despre care pretinde că sunt judecători", precum și "data ultimei adunări generale pe care a ținut-o și prin care a fost mandatată să meargă la Parlament în numele acestor membri". 

”Eu am văzut-o pe doamna Gârbovan că se prezintă aproape zilnic în Parlament și consiliază partidele politice despre cum să modifice legile Justiției. Mi se pare cel puțin nedeontologic să ai un singur judecător din țara asta care se prezintă zilnic în Parlament și susține o poziție impotriva poziției magistraților.

Întrucât site-ul UNJR nu conțin o informație cu privire la numărul de judecători membri, am spus că doamna Gârboan să spună câți membri are această organizație și mai ales când și cine a mandatat-o pe ea să vorbească în numele magistraților, că această uniune nu reprezintă majoritarea.

Codul Deontologic interzice orice formă de alipire de politicieni. Avem un judecător nemandatat care merge în Parlament să susțină o opinie care nu e a majorității. Mai mult de trei membri nu cred că mai are această uniune”, a declarat Danieț, la Realitatea TV.

Acesta a subliniat că singurul organism care reprezintă voința procurorilor și a judecătorilor în raport cu Parlamentul este CSM.

Mai multe articole despre:
danilet legile Justitiei garbovan