MENIU

Daniel Natea şi Alexandra Mazilu, câştigătorii zilei la Campionatele Naţionale de Judo

Daniel Natea şi Alexandra Mazilu sunt câştigătorii zilei la Campionatele Naţionale de Judo de la Cluj-Napoca. Cei doi au încheiat pe primul la categoria Open. 250 de sportivi s-au întrecut week-endul acesta în competiţia care s-a desfăşurat în capitala Ardealului.

La categoria 48 de kilograme feminin, aurul a fost luat de Alexandra Maria Pop, de la CSM Cluj. Argintul a mers către Violeta Dumitru, iar bronzul către Mădălina Stoica şi Amalia Doina.

Tot la feminin, dar la categoria 52 de kilograme, pe locul întâi s-a clasat Larisa Florian, urmată de Roxana Ioancă, Denisa Ungureanu şi Ana Maria Ioniţă.

La masculin, categoria 66 de kilograme, Szoke Lazlo a luat aurul. Argintul a fost obţinut de Vadim Bunescu. Iar bronzul a mers la Farkas Bertalan şi Lazea Amado.

Daniel Natea a fost învingătorul categoriei Open, după ce a luat aurul în prima zi de competiţie, la categoria +100 de kilograme.

"Ieri am reușit să obțin aur. Azi, din nou, la categoria open. Meciul mai greu a fost în semi finală, finala de ieri la categoria +100 cu Croitoru Mircea. In finala am avut cu Vasian care este mai ușor decât mine. Deci nu a fost foarte greu", a declarat DANIEL NATEA, campion naţional.

La categoria Open feminin, aurul a fost obţinut de Alexandra Mazilu.

Antrenorul Florin Bercean se declară mândru de rezultatele sportivilor prezenţi la Cluj. "Zile frumoase, cu meciuri terminate la ipon, tehnici executate la mare clasa. Lucruri de mare clasa pentru că avem ce alege", a declarat FLORIN BERCEAN.

Şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Judo Alina Dumitru, a lăudat performanţa judocanilor.

"Am avut sportivi care au luptat foarte bine. Viitorul suna bine. Sperăm să mearga în continuare, să își dorească să ajunga la JO și să cucerească o medalie olipmpică", a spus Dumitru.

Cantautorul Aurel Tămaş e unul dintre cei care oferă medaliile câştigătorilor.

"Dupa mine, judo e un sport elegant, bărbătesc. E practicat și de femei. E frumos, e interesant și placut să vezi că România excelează în asemenea domenii", a spus AUREL TĂMAŞ.

Alexandru Bologa, medaliat cu aur la Openul Japoniei pentru nevăzători şi cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio a făcut o demonstrație foarte apreciată.

"A fost extraordinar, fiind prima dată când sunt aici să fac o reprezentare alături de colegii de la Cluj, cărora doresc să le mulțumesc pentru sprijinul acordat în pregătiri", a spus ALEXANDRU BOLOGA.

O demonstraţie de judo au făcut şi jurnaliştii Realitatea TV. Preşedintele Federaţiei de Judo Cozmin Guşă, se pregăteşte deja de următoarea competiţie care va avea loc la Bucureşti de această dată.

"Vă așteptăm pe toți în București în iunie, la cea mai mare competiție de judo a anului, un Grand Prix european în care și iubitorii de judo din Capitala vor putea să fie la polivalentă să își aplaude favoriții", a spus COZMIN GUŞĂ, preşedinte al Federaţiei Române de Judo.

 
Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă judo aurel tămaş