MENIU

Daniel Dragomir cere anularea sentinței în dosarul în care s-a predat. Decizia ar putea fi luată astăzi

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI

Daniel Dragomir cere anularea condamnării în dosarul în care s-a predat autorităților din Italia. Fostul ofițer SRI și soția lui au atacat sentințele definitive prin recurs în casație, iar astăzi este programat termenul de judecată în acest caz. Dragomir era urmărit internațional după ce, anul trecut, a fugit din țară chiar înainte de condamnarea la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție, relatează Realitatea PLUS. 

Magistrații judecă azi, la prânz, cererea extraordinară de atac prin care se cere anularea sentinței primite într-un dosar de corupție. 

Este vorba de acel dosar în care cu doar o zi în urmă Daniel Dragomir s-a predat în fața autoritățlor din Bari. Predarea a venit la mai bine de un an după ce fostul ofițer SRI a primit condamnarea în acest dosar. 

Dragomir a fost dat în urmărire națională în luna iunie a anului trecut, după ce Poliția Română a anunțat că acesta nu a fost găsit acasă la câteva ore după condamnarea definitivă.

Fostul locotenent colonel SRI a fost condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție de magistrații Curții de Apel București (CAB).

În prezent, acesta se află în penitenciarul din Bari și așteaptă ca instanța din România să confirme acest mandat european de arestare. Urmează să vedem dacă acest lucru se va întâmpla având în vedere că în cazul Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT, magistrații italieni au respins cerecrea de extrădare emisă pe numele său.