MENIU

Danemarca oferă a patra doză de vaccin anti-COVID persoanelor de peste 50 de ani

A patra doză de vaccin anti-COVID, în Danemarca / Foto: Profi Media

Danemarca va oferi cea de-a patra doză de vaccin persoanelor de peste 50 de ani. Țara în care campania de vaccinare anti-Covid este în prezent suspendată se confruntă cu o nouă creştere a numărului de cazuri de coronavirus.

A patra doză de vaccin anti-COVID, în Danemarca

„Autorităţile estimează că noua variantă este mai contagioasă decât precedenta şi de aceea noi acţionăm acum (...) pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili şi pe persoanele în vârstă", a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen într-o conferinţă de presă, informează AFP.

Subvarianta Omicron BA.5 reprezintă deja 59% din totalul noilor cazuri de COVID-19 depistate în regatul scandinav, care a raportat peste 3,1 milioane de infectări de la începutul pandemiei, în contextul în care această ţară are o populaţie de 5,8 milioane de locuitori.

După perioada estivală, campania de imunizare a populaţiei, aflată într-o perioadă de pauză din luna aprilie, va fi extinsă şi la alte categorii.

„Acesta este avizul autorităţilor sanitare, să propună o revaccinare pentru 2,5 milioane de danezi în timpul toamnei", a adăugat şefa Guvernului de la Copenhaga.

Cea de-a patra doză va fi propusă persoanelor de peste 50 de ani începând de la data de 1 octombrie. Peste 62% dintre danezi au primit deja o primă doză de supra-rapel (booster).

Danemarca, unde toate restricţiile antiepidemice au fost anulate la 1 februarie, nu intenţionează să reintroducă astfel de măsuri.

Mai multe articole despre:
vaccin danemarca covid danemarca danemarca