MENIU

Dăncilă, primul pas pentru "autostrada cap-coadă": A înființat un Departament pentru investiții

Viorica Dancila, la sedinta de guvern - 3 iulie

Executivul Dăncilă a decis miercuri, în ședința de guvern, înființarea unui Departament pentru investițiile în infrastructură, aflat în subordinea directă a premierului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că Executivul înființează un Departament al proiectelor de investiții în infrastructură, în subordinea prim-ministrului, care să urmărească fiecare proiect de anvergură.

"Vom continua să asigurăm finanțare pentru investiții, dar, în același timp, ne implicăm pentru ca aceste proiecte de dezvoltare să fie realizate la timp și să aibă beneficii economice și sociale.
În acest sens, înființăm un Departament pentru dezvoltarea, promovarea și monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură, în subordinea prim-ministrului, care să urmărească fiecare proiect de anvergură.
Acest departament va furniza rapoarte săptămânale privind stadiul lucrărilor și bineînțeles respectarea termenelor.
România are nevoie de proiecte de dezvoltare, iar cine nu respectă termenele asumate, pleacă acasă fără excepție", a declarat Viorica Dăncilă în ședința de guvern.

Premierul a anunţat, sâmbătă, la Congresul PSD, că se angajează, în calitate de prim-ministru, ca guvernanţii să facă "o autostradă cap coadă", avertizând că nu va tolera întârzieri.

"În calitate de prim-ministru mă angajez în faţa dumneavoastră că vom face o autostradă cap coadă. Am demarat deja analiza pentru a vedea exact care este proiectul cel mai bine pliat pe aşteptările românilor. Noi suntem pregătiţi să finanţăm acest proiect de la bugetul de stat. Nu voi mai tolera niciun fel de întârziere, nici din partea autorităţilor, nici din partea constructorilor. Fiecare proiect de investiţii în infrastructură va fi atent monitorizat de un departament aflat în directa coordonare a prim-ministrului. Acest departament va furniza săptămânal informări privind stadiul proiectelor şi încadrarea în termenele stabilite. Cine nu le respectă, pleacă acasă, fără excepţie", a declarat atunci Viorica Dăncilă.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a explicat, marţi seară, premierul Viorica Dăncilă s-a referit la construcţia unei autostrăzi doar din bugetul de stat la Congresul PSD, când a spus că va fi realizată o "autostradă cap-coadă".

Mai multe articole despre:
infrastructura şedinţă de guvern