MENIU

Dăncilă, luată peste picior de Juncker: "Este al cincilea premier"

În ciuda discursului în general pozitiv la adresa României şi a premierului Viorica Dăncilă, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, nu s-a putut abţine să nu arunce câteva ironii la adresa invitatei sale. 

Prima a venit chiar în deschiderea conferinţei de presă coumne, când a afirmat că "este al cincilea premier român pe care am avut plăcerea să-l întâlnesc aici de la începutul mandatului meu (iunie 2014 - n.r.). Mi-aş dori ca acest ciclu să poată fi oprit şi (Viorica Dăncilă) să poată rămâne un pic mai mult, fiindcă încep să (le) pierd şirul". 

 

 

Un alt jurnalist britanic a întrebat-o pe şefa guvernului despre consilierul personal Darius Vâlcov şi a primit acelaşi răspuns oferit de Viorica Dăncilă şi presei din România. "După câte ştiu, dl. consilier Vâlcov nu a fost condamat definitiv şi am spus că prezumţia de nevinovăţie trebuie respectata, aşa cum cere şi directiva europeană pe care şi eu am votat-o, ca europoarlamentar. Dacă va fi o decizie definitivă, vă asigur că atitudinea mea va fi total schimbată," a explicat Viorica Dăncilă. Preşedintele CE a comentat şi el, ironic, întrebarea, afirmând că "domnul respetiv nu este consilierul meu".

Mai multe articole despre:
Jean Claude Juncker Viorica Dăncilă