MENIU

Dăncilă, neconflictuală cu Tăriceanu: "Nu a vrut să spună asta"

Premierul Viorica Dăncilă a reacționat după critica neașteptată a lui Călin Popescu Tăriceanu cu privire la nepregătirea României de a prelua președinția UE, spunând că șeful ALDE s-a referit la altceva, la "dezbinarea din societate și dintre partide".

Viorica Dăncilă neagă că România ar fi nepregătită pentru preluarea președinției Consiliului UE, începând cu 1 ianuarie 2019:

"Am văzut ce a spus domnul Tăriceanu, dar referirea dânsului e legată de dezbinarea din societatea și dintre partide, nicidecum de preluarea președinției rotative. Am discutat și cu domnul Dragnea și cu domnul Tăriceanu în permanență de stadiul pregătirii preluării președinției, suntem în grafic, suntem pregătiți. Se referă la această dezbinare. Pentru a avea o președinție de succes cred că trebuie să fie un consens. Nu, referirea nu era la acest lucru (pregătirea Guvernului - n.red)", a declarat joi Viorica Dăncilă.

Tăriceanu, avertisment fără precedent: România NU este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE

România nu este pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene, în condițiile în care, de ceva timp, există un război politic total, avertizează liderul ALDE.

Într-o postare pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu spune că țara noastră va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă urgent.

Dacă președintele și partidele de opoziție vor continua să nege evidența protocoalelor nelegale și abuzurilor și vor refuza orice dialog pentru ca România să meargă înainte, atunci vom rata o mare șansă pe care o avem de a ne impune vocea la nivelul Uniunii Europene, a avertizat șeful liberal-democraților.

În acest context, liderul ALDE spune că acordul propus de partidul său este „un apel deschis la responsabilitate".

Formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a vorbit, ieri, după consultările de la Cotroceni despre nevoia unui acord pe justiție între partidele parlamentare.

 

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu Viorica Dăncilă