MENIU

Dăncilă anunță cine este președintele executiv al PSD

Premierul Viorica Dăncilă a făcut primele declarații, după ședința BPN al PSD. 

Premierul a anunțat că Paul Stănescu devine președinte executiv al PSD.

”Am înțeles semnificația votului și vom avea o analiză în partid, să vedem unde s-a greșit, să îndreptăm și să mergem uniți mai departe. În BPN am decis ca funcția de președinte executiv să fie ocupată de Paul Stănescu, BPN să aibă loc în fiecare zi de luni a săptămânii, CEX să se întrunească în fiecare lună, iar ședințele să aibă loc în teritoriu. Trebuie să avem o viață de partid, să avem o echipă sudată și toate hotărârile să le luăm în cadrul partidului. La CEX vor participa și miniștri”, a anunțat Viorica Dăncilă după ședința BPN al PSD.

Paul Stănescu, posibil președintele executiv al PSD, dezvăluiri la Realitatea TV

Dăncilă: ”O să facem o analiză astfel încât să nu mai repetăm aceste greșeli”

"Am discutat cu membrii PSD, membrii Parlamentului. Toți au dat mesaj de unitate, toți vor să menținem guvernarea, să revenim la mesajele din 2016, astfel încât să trecem peste această perioadă dificilă și să ne putem apropia de cetățeni. Discuțiile despre justiție au nemulțumit o mare parte a electoratului. Trebuie să vorbim despre programul de guvernare, trebuie să ne asumăm toți această vină (n.r. rezultatul alegerilor europarlamentare). Aveam posibilitatea să ne spunem părerea, nu am făcut-o. O să facem o analiză astfel încât să nu mai repetăm aceste greșeli", a mai spus Viorica Dăncilă. 

„Săptămâna viitoare expiră interimatele la trei portofolii. Am să cer colegilor mei să vină cu propuneri și ele vor fi votate în CEX. Trebuie să venim și cu o nominalizare și pentru funcția de vicepremier pentru că Viorel Ștefan pleacă la Curtea Europeană de Conturi. Majoritatea stabilește cine va fi nominalizat pentru aceste portofolii”, a mai spus premierul. 

Întrebată dacă a discutat cu Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a precizat că a avut o discuție cu Liviu Dragnea înainte ca acesta să-și afle sentința.

„Am avut o discuție cu Liviu Dragnea în seara dinaintea sentinței și mi-a spus să nu îmi dau demisia, pentru că în spatele meu sunt mii de oameni care așteaptă să punem în practică programul de guvernare. Aceasta a fost ultima discuție pe care am avut-o cu domnul Dragnea. Nu vreau să comentez deciziile justiției”, a spus premierul.

Dăncilă: ”Nu sunt mulțumită de votul din diaspora”

„În ziua votului am vorbit de mai multe ori la Ministerul de Externe. Știam că s-au deschis secții de votare în funcție de solicitările ambasadorilor. De aceea am cerut MAE o analiză, iar cei care au procedat greșit și au evaluat greșit trebuie să plece acasă, că vorbim de ambasadori sau consuli. Altfel, această situație o vom avea și la alte alegeri”, a punctat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă va demisiona, Viorica Dăncilă a răspuns: ” Într-un partid trebuie să existe democrație, să avem opinia fiecăruia. Am întrebat acest lucru în BPN, CEX, nu au fost de acord cu acest lucru. Toți mi-au spus că trebuie să mergem mai departe. Mai mult, am văzut declarații conform cărora trebuie să plece premierul acasă după votul la europarlamenrare. Trebuie să respectăm Constituția: nu legăm europarlamentarele de guvern. În 2016, PNL a obținut un rezultat slab, domnul președinte Iohannis nu a plecat acasă și nici nu trebuia să plece. Avem nevoie de stabilitate în această perioadă, deținem președinția rotativă a UE. Noi vorbim de căderea guvernului, alții negociază funcții în UE. Marți se discută cine va fi președintele Comisiei Europene, al Consiliului European, iar noi încercăm să ducem lupta internă la cote maxime”.

 

Mai multe articole despre:
guvern PSD declaraţii BPN Dancila