MENIU

Dan Vîlceanu explică refuzul Guvernului de a carantina Capitala: Nu e comună în care poţi să închizi orice intrare şi ieşire

Dan Vîlceanu și Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul demis al Finanțelor a explicat joi seară refuzul Guvernului de a carantina Bucureștiul, în contextul în care rata de infectare a ajuns la 15,42 cazuri la mia de locuitori. ”E important dacă poţi tehnic şi în mod real să o faci”, spune Dan Vîlceanu. 

Ministrul a explicat că, deși specialiștii recomandă carantinarea Bucureștiului, Capitala nu este o comună în care să poți închide orice intrare și ieșire. 

INSP propune carantinarea zonală pentru București și Ilfov - Se cer măsuri urgente după explozia de cazuri

”Specialiştii îşi spun punctul de vedere în organismele de la Ministerul Sănătăţii şi, după aceea, acele hotărâri trebuie puse în practică, conform legii, prin hotărâri de Guvern. Altfel, ele nu se pot aplica.
E important să poţi tehnic şi în mod real carantina Bucureştiul. De exemplu, a mai fost această discuţie anul trecut şi ştiţi foarte bine că era imposibil. Şi dumnevoastră puneaţi întrebarea: cum să carantinezi o zonă sau tot Bucureştiul? E imposibil să faci asta.
Tocmai de aceea vă spun că specialiştii, din punct de vedere medical, propun o măsură - să carantinăm Bucureştiul, numai că Bucureştiul nu e comună mai mică în care poţi să închizi practic orice intrare şi ieşire.

Bucureştiul e foarte mare şi e aproape imposibil să faci o carantinare”, a explicat Vîlceanu joi seară, la un post TV.

Citește și: ”Florin Cîțu, despre CARANTINAREA Capitalei și a județului Ilfov: „A cere certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important”

Mai multe articole despre:
dan vilceanu carantinarea capitalei