MENIU

Dan Vîlceanu este noul ministru al Finanțelor. Liberalul a depus jurământul la Palatul Cotroceni, miercuri

Dan Vîlceanu și Klaus Iohannis

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a depus miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Finanțelor. La ceremonie a fost prezent și Ludovic Orban, deși a contestat nominalizarea acestuia în ședința PNL ce a precedat depunerea jurământului lui Dan Vîlceanu.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc miercuri, la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

Ceremonia de la Cotroceni a fost una de scurtă durată. Dan Vîlceanu a depus jurământul pentru funcţia de ministru al Finanţelor, în prezenţa şefului statului, a şefilor celor două Camere ale Parlamentului, Anca Dragu, Senat, și Ludovic Orban, Camera Deputaților, şi a prim-ministrului Florin Cîțu. 

Decretul de numire a lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor a fost publicat miercuri după-amiază în Monitorul Oficial.

La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Dan Vîlceanu în această funcție miercuri, la câteva ore după ce a fost validat în cadrul Biroului Politic Național al PNL. 

Președintele partidului, Ludovic Orban, a votat împotriva desemnării.

Ludovic Orban a votat ÎMPOTRIVA lui Dan Vîlceanu: „Există riscuri cu privire la această desemnare. Răspunderea integrală aparține lui Florin Cîțu”

Dan Vîlceanu este al doilea ministru de la Finanțe din Cabinetul Cîțu, după demiterea lui Alexandru Nazare din 8 iulie. Premierul Florin Cîțu a asigurat interimatul la Finanțe, pentru 45 de zile, perioadă în care a pregătit și prima rectificare bugetară din acest an.