MENIU

Dan Vasile: Cum se sifonează banul public în București! Se cere demisia lui Oprescu! DNA ce face?

Mai multe ONG-uri cer demisia lui Oprescu pentru mutilarea Capitalei și sifonarea banului public. Doctorul -primar tace mâlc, după arestarea consilierului personal, acuzat de luare de mită în formă continuantă.

Reabilitarea arterei Iancului - Pantelimon - Cora, calificată de riverani ,,demența ultimului cincinal,, -  a atins apogeul. De mai bine de o săptămână, șantierele alienate de caniculă, după dispozițiile alienate de la Primăria Capitalei, sparg tot ce au asfaltat, pentru montarea gurilor de canal. Nu se poate circula, nu se poate  parca, dar cui îi pasă? Canicula și corupția i-a înebunit pe toți. Societatea civilă cere demisia lui Oprescu. Doctorul tace mâlc. Nu mai are voce politică. Nu mai contează în niciun scenariu electoral. Este mut, surd și fără busolă. Vorbește, ipocrit, despre lipsa căldurii de la iarnă, în cazul falimentării RADET,  în plin cod portocaliu de caniculă. Se comportă, haotic,  la fel ca alt primar, rămas fără busolă,  care râmâne însă în istoria lingvistică a limbii române cu monstruoasa platitudine ,, iarna nu este ca vara,,  - atât a putut omul. Aveam pretenții mai mai mari de la un chirurg... Operația a reușit domnule Oprescu! Pacientul, adică orșul pe care îl păstoriți, este mort. Sper ca deontologii de Colegiul Medicilor vor recomanda  DNA să se autosesizeze în acest caz...

 

Sifonarea banului public în București(episodul 1)

 

Am ajuns, în sfârșit, acasă. Doamne ce bine este! După ce am vânat, mai bine de 30 de minute, un loc de parcare și am înjurat, la propriu, toți demenții care au avizat mutilarea arterei Iancului - Pantelimon - Cora, pe care nu se mai poate circula și parca de mai bine de doi ani, am rămas cu aceeași frustare și m-am întrebat retoric: Mâine ce fac? Același lucru vreau să-i întreb și pe responsabilii din Primăria Capitalei, care, pe banii publici, își bat joc de zeci de mii de oameni de aproape doi ani. Șoseaua Pantelimon dispunea de trei benzi și suficiente locuri de parcare. Acum se circulă pe o bandă și jumătate. Pe cealaltă jumătate se parchează. Trotuarele au fost îngustate și s-au creat câteva așa-zise locuri de parcare, paralele cu șoseaua principală și o bandă auxiliară, între parcările laterale și trotuar. O demență totală. Rezultatul? Se circulă îngrozitor și nu se mai poate parca nicăieri. Nici măcar pe linia de tramvai, pentru că între sensuri este o groapă de mai bine de un metru, străjuită, desigur, de borduri. Groapa a fost făcută pentru noile șine însă acestea întârzie să apară. Așadar, în așteptarea șinelor nu se mai poate parca nicăieri. Dar cui îi pasă? Cei care au aprobat acest proiect nu locuiesc în zonă. Poate pe lună. Că tare lunateci s-au dovedit! Nimeni nu înțelege rațiunea acestui proiect aprobat, probabil, de un consiliu aflat într-o avansată stare de ebrietate, sau infracționalitate. Dacă vom cântări bordurile de la Iancului pănă la Cora vom avea dimensiunea apocaliptică a sifonării banului public.

Mai multe articole despre:
null