MENIU

Dan Turturică: Efectul Mueller asupra "coloniei penitenciare"

Dan Turturică: Efectul Mueller asupra "coloniei penitenciare"

Curtea Constituțională refuză să mai discute cu delegația Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare în Justiție, pe care România l-a acceptat ca o condiție pentru aderarea la UE. Premierul Viorica Dăncilă îi cere socoteală lui Jean Claude Juncker pentru întrebările pe care oficialii europeni le-au pus, acum șase ani, despre stadiul unor procese tergiversate.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu mai așteaptă răspunsul și dă verdictul: ”a fost o imixtiune brutală în actul de justiție din România.” Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îl completează acuzând prezența unor ”ofițeri ai unor servicii străine în sediul central al DNA”. Fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, îl susține: ”inițierea protocoalelor SRI – DNA a fost opera CIA.”

Sunt doar câteva dintre declarațiile care vin să dea greutate instituțională, formală, ofensivei propagandistice împotriva străinilor care au sprijinit și sprijină lupta anti-corupție din România. Era de așteptat ca spre ei să se îndrepte atacul, după ce încercările de a forța demiterea procurorului-șef al DNA au eșuat. Pentru că nici presiunea mediatică, nici rechizitoriul întocmit de ministrul Justiției nu au dat rezultate, trebuiau găsiți țapii ispășitori.â

Mai mult pe digi24.ro

Mai multe articole despre:
SUA Liviu Dragnea dan turturica