MENIU

Oana Stănciulescu, interzisă în TVR

Numeroase personalităţi ale vieţii publice româneşti au criticat dur, în emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV, scrisoarea-manifest împotriva desemnării jurnalistei Oana Stănciulescu drept membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Publice. 

Aceasta este susţinută de 80 de liberali să ocupe funcţia respectivă. Toţi candidaţii vor fi audiaţi marţi în Comisia de Cultură, iar apoi vor fi votaţi în Plenul Reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

În documentul semnat de peste 40 de persoane, jurnalista este acuzată, CITEZ, "că îşi face un crez din a reabilita, şi eroiza o serie de personalităţi de orientare legionară, xenofobă, antieuropeană şi antidemocrată". Potrivit documentului, Oana Stănciulescu împreună cu alţi colegi au atacat Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel, organism al Guvernului României şi au adus injurii directorului general al Institutului.

Am învățat că libertate e un cost plătit și sunt dispusă, ca și voi, să plătim pentru libertatea de a vorbi și de a spune adevărul. Păcat că se întâmplă în acest an în care spunem că suntem în UE”, a declarata Oana Stănciunescu.

Consultantul politic Cozmin Guşă i-a transmis Oanei Stănciulescu un mesaj de încurajare. ”Valorile nu se cern după ce nişte oportunişti ai momentului ar dori sa faca asta. Oana se numără printre puţinii jurnalişti de valoare care există în România. Răutatea din rândurile scrisorii poate că va şoca pe mulţi daca vor avea curiozitatea să citească”

Personalităţi ale vieţii publice şi-au arătat solidaritatea faţă de situaţia prin care trece Oana Stănciulescu.

”Asistăm şi noi la o decapitare publică ce să mai ne instaleze frica de a fi român în propria țară. Vor să ne introducă înt-un țarc al lor de gândire”, a declarat Dan Puric.

”Acum 25 de ani, generația mea s-a ridicat cerând printre principale lucruri dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea cuvântului. Ceea ce mă doare cel mai tare,la fel ca acum 25 de ani, este că bâtele acestor măciucași se abat împotriva unor doamne de asemenea finețe și o asemenea eleganță cum e doamna Oana Stănciulescu”, a declarat Marian Munteanu.