MENIU

Maestrul Dan Puric, invitat la reuniunea partidului ARCA: „Când unui om îi iei legătura cu Dumnezeu, atunci îl înrobești”

Actorul și regizorul Dan Puric.

Actorul și regizorul Dan Puric a fost invitat la reuniunea partidului ARCA, ocazie cu care a transmis un mesaj despre deschiderea ușii tinerei generații spre suveranism în gândire și fapte. Actorul consideră că libertatea individului trebuie să fie în strânsă legătură cu Dumnezeu și că libertatea de gen „fac ce vreau” este a Satanei. 

„Ce înseamnă libertatea? Se întreține populația cu tabloide și cu sitcom-uri. Dar poporul român nu e prost, are o inteligență extraordinară străveche. Totuși, trebuie făcută distincția între popr și populație. Aveam 30 de ani la Revoluție și atunci am văzut distincția. Pe vremea lui Ceaușescu nu exista mai nimic, așa că imediat au scos miel, carne, portocale și lumea s-a repezit, stătea la cozi. Aia era populația. Poporul erau tinerii, plimbați cu taxiul, împușcați! Săracii, ieșiseră pe baricade. Populația e lipsa de stare de conștiință, faci ce vrei, îi întreții cu telenovele. La ei, trăirea e imbeciloidă. Libertatea presupune că trebuie să ai foarte multă responsabilitate. Una dintre cele mai frumoase definiții ale libertății a dat-o Preafericitul Augustin: „Iubește și fă ce vrei!” Pentru că atunci când iubești, faci exact ceea ce trebuie.

Libertatea de tip „fac ce vreau” este a lui Satana. La Revoluția din 1968 din Franța s-a decretat că e interzis să interzici. Adică, dacă vrei, poți da drumul la manele în biserică și să vinzi mici, doar e libertate. Una este libertatea mea juridică, de cetățean și alta e libertatea pe care ți-a dat-o Dumnezeu. Libertatea noastră fundamentală, ca oameni, este în raport cu Dumnezeu. Drepturile omului fără Dumnezeu sunt un nimic. Aici este furtul care s-a făcut. Când unui om îi iei transcendența, atunc îl înrobești. Ceea ce trăim noi acum este o cușcă”, a spus Dan Puric.

 

Mai multe articole despre:
dan puric romania actor regizor romania credinta stat