MENIU

Dan Diaconescu, condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Dan Diaconescu&nbsp; <a href="http://inquamphotos.com/photo/3813/KLAUS-IOHANNIS---PARTIDE-PARLAMENTARE---CONSULTARI---COTROCENI.html#.VPbjNi6DTGs" target="_blank">Inquam Photos</a> / Ovidiu Micsik
Dan Diaconescu, condamnat la 5 ani şi 6 luni de &icirc;nchisoare cu executare

Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Decizia dată de Curtea de Apel Bucureşti este definitivă.

UPDATE 15.00: Dan Diaconescu a ajuns la Penitenciarul Rahova unde va fi încarcerat.

UPDATE: Dan Diaconescu a fost ridicat de Poliţie de la domiciliul său, în jurul orei 14.20, şi dus în arest, la Penitenciarul Rahova.

"Eu eram pregătit cu un discurs pentru achitare. Acum, însă, cred că niciun român nu mai are încredere în justiţie. Evident că eu nici atât. Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, rămâneau să mă închidă pe mine. Pentru prima oară voi fi întreţinut de telespectatori, de dumneavoastră, 28 de milioane de lei pe lună. Vă las foarte săraci şi foarte naivi, sper să nu vă găsesc şi mai săraci, şi mai naivi", a spus Diaconescu, în momentul în care a ieşit din casa sa încătuşat.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe lângă condamnarea la închisoare cu executare a fondatorului PP-DD, şi interzicerea desfăşurării de către acesta a oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei de cinci ani şi şase luni.

În 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu a fost trimis în judecată pentru şantaj, alături de Doru Pârv şi Ghezea Mitruş. Aceştia ar fi făcut presiuni asupra primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Dan Diaconescu l-ar fi ameninţat pe primarul arădean în mod repetat, chiar şi în timpul emisiunilor sale.

Mai mult, sub ameninţarea presiunilor Ion Moţ i-a dat realizatorului TV suma totală de 200 de mii de euro.

În primă instanţă, vedeta tv a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru şantaj.

Ce se află acum în "garsoniera" unde Dan Diaconescu a făcut istorie cu "serialul Elodia"

 

REVOLTĂ în PP-DD. Parlamentarii se dezic de DAN DIACONESCU