MENIU

Dan Barna: „Statul român nu va ceda la presiunea şantajului unor grupări mafiote. Vă asigur că ministrul Cătălin Drulă nu va ceda niciunei presiuni”

Dan Barna și Cătălin Drulă

Dan Barna - vicepremierul României a transmis, vineri, că statul român nu va ceda la presiunea şantajului unor grupări mafiote şi a anunţat că este la MInisterul Transporturilor, alături de ministrul Cătăţin Drulă, unde se caută soluţii pentru situaţia de la metrou.

„Statul român nu va ceda la presiunea șantajului unor grupări mafiote. Sunt de azi-dimineață la Ministerul Transporturilor alături de Cătălin Drulă și am stat permanent în legătură cu prefectul capitalei și toate autoritățile care au atribuții în rezolvarea crizei de la metroul din București.

Vă pot asigura că ministrul Cătălin Drulă nu va ceda niciunei presiuni venite din partea organizatorilor unei acțiuni ilegale, periculoase și iresponsabile.

Există disponibilitate pentru dialog, chiar în acest moment directorul Metrorex discuta la prefectură cu reprezentanții celor trimiși de domnul Rădoi să protesteze ilegal, dar prima condiție pentru orice discuție rămâne reluarea circulației metroului”, a transmis Dan Barna, vineri.

Ministrul Transporturilor a anunțat că a depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean.

„Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru următoarele infracțiuni:
+ zădărnicirea combaterii bolilor
+ abuz în serviciu
+ trafic de influență
+ folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane
+ folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite
+ șantaj
+ infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate
Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare.
Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției.
Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului.
Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a transmis Cătălin Drulă.
Mai multe articole despre:
dan barna metrou metrorex