MENIU

Dan Barna: Portița USR este deschisă pentru PNL, dar NU pentru Florin Cîțu

Dan Barna

Fostul vicepremier USR Plus Dan Barna a afirmat, marți, că formațiunea  rămâne deschisă dialogului cu PNL, ÎNSĂ FĂRĂ FLORIN CÎȚU. "Portița este deschisă" , dar "subiectul Cîțu este încheiat", a afirmat Barna, după ce a primit aviza negativ la audierile din comisiile parlamentare ale miniștrilor propuși de Dacian Cioloș. Barna a fost nominalizat la Externe.

"Portița e în continuare deschisă, este o singură nuantă: subiectul Cîțu a încheiat, dacă avem alt premier, portița este deschisă. (...) Opinia USR este că în actualul context este nevoie de un alt premier", a afirmat Barna.

Întrebat despre declarațiile lui Florin Cîțu privind abținerea la votul în plen și sugestia că mai există cale de dialog cu USR, Barna a afimat că totul depinde exact de retragerea fostului premier.

"Înțeleg că ăsta e mesajul PNL că se abțin ca să purtăm discuții. Confirm disponibilitatea la discuții. Confirm mesajul de deschidere la discuții. Criza poate să înceteze în câteva zile, cu un alt premier PNL sau poate să înceteze mâine prin votarea cabinetului Cioloș. Toate variantele sunt în picioare. Actele politice sunt foarte clare, dincolo de declarații, pardele de fum și prezumții, discutăm de un premier capabil să genereze o majoritate. Dacă PNL merge cu Cîțu și acesta va fi susținut de PSD atunci avem o majoritate și PSD va fi în opoziție. Problema unui interimat e că în situații de criză pentru țară, lucrurile se vor agrava foarte tare", a declarat Dan Barna.