MENIU

Dan Barna, după votul pe moțiunea simplă pe Energie: Majoritatea își apără un ministru neperformant, care a fugit în mod laș din Parlament

Dan Barna (USR)/ Inquam Photos / George Calin

Dan Barna a comentat, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, în termeni foarte duri votul de astăzi, din Parlament, la moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. El acuză, astfel, majoritatea parlamentară că, prin votul de respingere dat în urmă cu scurt timp", a demonstrat că "ține în brațe un ministru neperformant (...), care a fugit în mod laș din parlament" în ziua în acre trebuia să vină cu un răspuns clar la temele din moțiune. 

"Nu e nicio surpriză pentru faptul că majoritatea își apară un ministru neperformant, un ministru care are una dintre principalele responsabilități pentru lipsa de reacție a acestei majorități la problema facturilor pentru populație. 
 
Am văzut, peședintele Iohannis a explicat că a adus PSD la guvernare ca să fie majoritate care să ia deciziile importante pentru România. Care sunt aceste decizii? Vedem deja că de două luni de zile nu e niciun fel de decizie. Este o ceartă continuă în Coalițieîmpunsăturiglumițe, pim-pong din ăsta mărunt, dar pe subiectele  mari (...) nu se discută
 
Din acest motiv noi am depus moțiunea. Ea a fost îngropată sub pretextul că i s-ar da dreptul reprezentantului unui partid extremist (George Simion - n.r.) să blocheze activitățile Parlamentului. Nu am fost de acord. Am prezentat argumentele. Ministrul (Virgil Popescu - n.r.) a fugit în mod laș din Parlament. Nu a venti  își susțină punctul de vedere referitor la aceste probleme importante. Întreaga Românie a văzut că a fugit din Parlament sub acel pretext și suntem în situația în care moțiuna a fost supusă la vot, a fost respinsă (...)", a declarat Barna, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS. 
 
Cât privește sesizarea CCR pe modificarea Regulamentului Camerei Deputaților, lucru anunțat, astăzi, și de reprezentanții AUR, fostul lider al USR a spus: "Sunt în viața parlamentară situații în care partide cu agende diferite au același părerei. (...) Este un atac la CCR pe care îl vom face pentru că din nou această majoritatea folosește alibiul, folosește tehnică cozii de topor sub pretextul violențelor de neacceptat care trebuie combătute (...) pentru a limita transparența și accesul cetățenilor ceea ce se întâmplă în Parlament".