MENIU

Andronic, audiat la Parchetul General după ce a dat cu subsemnatul la DNA

Dan Andronic

Dan Andronic a ajuns joi, în jurul prânzului, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), pentru a da explicații în dosarul în care sunt anchetate alegerile din 2009. În cursul dimineții, jurnalistula a ajuns și în fața procurorilor DNA, acolo unde a fost audiat în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. 

Parchetul General a deschis dosarul penal privind alegerile din 2009 în urma unor dezvăluiri făcut de jurnalistul Dan Andronic. Acesta a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea și erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu. 

Până în prezent, au mai fost audiați în acest caz generalii Gabriel Oprea, Neculai Onţanu și Anghel Iordănescu.

Totodată, Andronic a ajuns, joi dimineață, și la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), acolo unde a fost audiat de procurori în dosarul în care jurnalistul este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.

În data de 11 aprilie, procurorii parchetului anticorupție au dispu au dispus efectuarea urmăririi penale față de omul de afaceri și consultantul politic Dan Andronic, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

,,La data de 22 septembrie 2016, în cadrul actelor de urmărire penală efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârșirea unor infracțiuni, Andronic Dan - Cătălin, în depoziția luată sub jurământ, a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea tragerii la răspundere penală a unora dintre persoanele inculpate în cauza mediatizată prin comunicatul din 1210/VIII/3 din 22 septembrie 2016'', se arată în comunicatul DNA.

DNA mai spune că Dan Andronic a făcut afirmații mincinoase cu privire la semnificația sumelor de bani încasate de către societatea D.A. COMMUNICATION  MEDIA S.R.L., la care era asociat,  de la societățile administrate de inculpatul Francesco Giovanni – Mario, încercând să acrediteze ideea că persoanele inculpate nu au participat la săvârșirea faptelor de care erau acuzate și că sumele nu au nicio legătură cu consultanța politică prestată de suspect în cadrul campaniei electorale.

 

 

 

Mai multe articole despre:
DNA audiere dosar dan andronic