MENIU

Daily Mail face reclamă României: Fiţi oaspeţii Prinţului Charles într-o vacanţă idilică!

Prinţul Charles a cumpărat o fermă din Transilvania în urmă cu şase ani şi a transformat-o într-un complex în care turiştii îşi pot petrece vacanţă într-o atmosfera rurală, departe de tehnologia cotidiană.

Pensiunile care îi găzduiesc pe vizitatori nu au TV sau Internet, iar în zona izolată nu există semnal pentru telefoanele mobile. Aici, agricultorii îşi cosesc terenurile cu mâna, iar traficul aglomerat din oraşe dispare, singurul mijloc de deplasare fiind căruţă trasă de cai, se arată într-un reportaj BBC.

Însuşi prinţul Charles şi-a petrecut vacanţele în acest complex rustic, în complet contrast cu viaţă aglomerată din Marea Britanie. Turiştii găsesc aici doar şapte camere aflate în trei clădiri simple, decorate cu mobilier tradiţional.

În jurul pensiunilor se întind câmpuri superbe de flori. Într-o plimbare de doar câteva minute poţi culege un buchet cu peste 50 de soiuri diferite, spune corespondentul Daily Mail Wendy Driver, care a vizitat zona ruptă parcă dintr-un basm, scrie Ziare.com.

Ea povesteşte cum a cules căpşune pe drumul spre pensiune şi cum a vizitat ciobani care trăiesc în păşuni înalte de luni întregi şi care fac brânză în nişte barăci dărăpănate. "Am gustat din brânză. A fost cea mai delicioasă pe care am mâncat-o vreodată", mărturiseşte Driver.

La pensiune, ea a luat masa alături de ceilalţi oaspeţi sub smochinul din grădina, unde veveriţele săreau de pe o creangă pe altă deasupra capului sau. Jurnalistă susţine că mâncarea, care a inclus varză acră cu smântână şi o specialitate de mere, a fost surprinzător de gustoasă, iar vinul românesc a impresionat-o. Dar nu doar vinul, ci întreagă viaţă de la ţară din România.