MENIU

Dacian Cioloș, mesaj pentru Ludovic Orban și Kelemen Hunor: Respectul meu are o limită

Dacian Cioloș, europarlamentar USR Plus

Europarlamentarul Dacian Cioloş îi atacă pe partenerii de coaliţie Ludovic Orban şi Kelemen Hunor, pe care-i acuză că ar fi vinovați de ritmul lent al implementării reformelor. "Respectul meu are o limită (...) și nu accept lecții și tâfnoșenie demonstrativă", le-a transmis Cioloș celor 2.

Într-o postare pe Facebook, Cioloș sugerează atât Ludovic Orban, cât și Kelemen Hunor, ar fi lansat atacuri la adresa USR Plus, din rațiuni legate de interese electroale sau de partid.
 
"Regret să spun că sunt complet indiferent cu privire la reacțiile celor doi, pe care i-am apreciat de-a lungul timpului în calitatea lor de oameni politici. Dar respectul meu are o limită atunci când nu există o oglindire corespunzătoare. (...) Cred că există valoare în poziții diferite de ale mele, dar nu accept lecții și tâfnoșenie demonstrativă de dragul unei bărbății politice absolut caraghioase.
 
Știu prea bine că Ludovic Orban a vorbit pentru un anumit public din interiorul PNL pe care îl curtează pentru alegerile interne, după cum înțeleg și că în cazul lui Kelemen Hunor e vorba de o declarație care se vrea dură ca să dea bine în fața amicilor de la Budapesta. Asta nu e politică, e lipsă de respect față de sine și are consecințe politice pe care cei doi le vor simți în timp.
 
Până una alta, problemele dintre noi nu sunt ideologice sau naționaliste, ci stadiul reformelor aplicate de coaliția guvernamentală. Or, la acest capitol, amândoi sunt restanți și nicio declarație războinică nu le ascunde lipsurile." a scris Dacian Cioloș.
 
"Banii din planul de redresare negociați în Parlamentul European sunt destinați cetățenilor, inclusiv celor din Ungaria. Nu am muncit pentru sume care să ajungă în buzunarele camarilei lui Viktor Orbán. E atât de simplu, doar să ne dorim să facem diferența dintre interesul cetățenilor și dorințele personale ale unor politicieni", a mai scris copreședintele USR Plus.