MENIU

Dacian Cioloș avertizează că „Rusia se va învecina în curând cu România”, în lipsa reacțiilor: „Putin, lovit unde îl doare mai tare - la bani!”

Dacian Cioloș, europarlamentar

Dacian Cioloș avertizează că Rusia se va învecina cu România, în curând, dacă vor lipsi sancțiunile „drastice și economice”. Europarlamentar și fost președinte USR, Cioloș pledează pentru sancţiuni economice "drastice şi decisive" după războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina, în primele ore ale dimineții de joi.

„Dacă reacţia Europei, a Statelor Unite ale Americii şi a lumii libere nu este pe măsură, Rusia se va învecina în curând cu România. Nu mai este momentul pentru contramăsuri calibrate şi graduale, este evident că Putin nu a vrut niciun moment dezescaladarea situaţiei. Lumea liberă trebuie să-l lovească pe Putin acolo unde îl doare mai tare: la bani. Rapid şi decisiv. Da, va exista un impact economic şi vor fi efecte negative şi pentru economiile europene. Dar, în acest moment, este un preţ mic de plătit pentru asigurarea păcii şi securităţii în Europa", scrie Cioloş, pe Facebook.

„Delirul unui dictator aduce din nou războiul în Europa. Vladimir Putin calcă în picioare aspirațiile unui popor care vrea o Ucraină democrată și europeană. Aruncă la coș esența dreptului internațional și își revendică, cu forța, drepturi închipuite.
Această nebunie nu poate rămâne nepedepsită. Nu putem să fim în continuare naivi în fața unui bătăuș”, a mai afirmat Cioloș.