MENIU

Dacian Cioloș: „Acest guvern trebuie să plece. Sunt necesare alegeri anticipate"

<p>Dacian Cioloș</p>

Dacian Cioloş, unul dintre liderii Alianței 2020 USR-Plus, a declarat luni seara că este la Bruxelles unde lucrează la constituirea unui grup politic în Parlamentul European. Cioloș consideră că Guvernul Dăncilă trebuie să plece și că sunt necesare alegerile anticipate.

Dacian Cioloș spune că, pentru a putea construi o nouă majoritate parlamentară, este nevoie de alegeri anticipate:

„Credem că asta e forma cea mai directă şi democratică de a relegitima forţe politice în Parlamentul României ca să putem construi o majoritate politică gata să guverneze. După ce lucrurile se limpezesc şi în PSD, şi avem premisele pentru asta, ar trebui să ne gândim foarte serios. Românii au dat un semnal că această primenire poate avea loc, această clarificare a relegitimării unor forţe politice în parlament care să guverneze pentru România şi în interesul românilor, nu al unor lideri de partid. Acest lucru e posibil. Suntem gata să fim părtaşi la un astfel de proces. Putem să guvernăm în urma unor alegeri pentru Parlamentul naţional", a declarat Dacian Cioloş la Digi24.

Dacian Cioloş a avut un mesaj şi pentru diaspora: „Acest guvern trebuie să plece, Meleşcanu trebuie să plece pentru modul dezastruos în care a organizat aceste alegeri şi modul umilitor în care au fost târâţi românii care au stat ore în şir şi nu au putut vota.

Dincolo de cum va trebui să corectăm legislaţia pentru ca astfel de lucruri să nu mai întâmple, Guvernul trebuie să îşi asume responsabilitatea. De ieri există şi acest motiv în plus ca Guvernul acesta să plece".

Mai multe articole despre:
Dacian Cioloş