MENIU

Dacă rușii cuceresc Ucraina, România va fi vecină cu Rusia. Ludovic Orban vorbește despre conflictul din țara vecină

Ludovic Orban FOTO: Arhiva

Ludovic Orban a vorbit la Realitatea Plus despre problema războiul din Ucraina și ce implică acest conflict major care are loc la mai puțin de 50 de km de țara noastră. Totodată, liderul partidului Forța Dreptei, a declarat că România nu este încă pregătită, cel puțin din punct de vedere logistic, să finalizele locurile special amenajate pentru refugiații din Ucraina in scurt timp.

Ludovic Orban a declarat în cadrul emisiunii Legile Puterii, că astăzi, Primăria din Siret unde va fi amplasată o tabăra de refugiați a așteptat ordinul prefectului să înceapă amenajarea. Și până astăzi la ora 19 nu era gata. 

Taberele de refugiați nu sunt gata, a mai spus Ludovic Orban. 

Despre situația din Ucraina, vă pot spune că din momentul în care Ucraina și-a mutat armele nucleare în Rusia, a existat o convenție care a fost semnată la Budapesta. A fost o înțelegere între Rusia și statele Occidentale. Această convenție, printre multe altele a fost astăzi încălcată de Putin. 

Prin această convenție statele semnatare garantau integritatea teritorială a Ucrainei. Așadar, Putin nu mai ține cont de nimic.

Dacă rușii cuceresc Ucraina, România va fi vecină cu Rusia. Dacă rușii cuceresc Ucraina, vor continua atacurile. Nu se știe…. Moldova, Belarus, Transnistria.

Că tot vorbim de visul lui Putin de a reface URSS, să nu uitam că statele baltice au făcut parte din URSS. Părerea mea este că Putin are un plan amplu, el urmărește și alte obiective. 

Foarte mulți lideri europeni nu îi înțeleg pe ruși. Ei sunt strategi. Ca șahiștii, fac pași mici.

Unul dintre obiectivele Rusiei este să distrugă Unitate Europeană și coeziunea euroatlantică. UE fără Marea Britanie și SUA este extrem de vulnerabilă, a adaugat liderul partidului Forța Dreptei.