MENIU

Dacă pe roata mașinii tale găsești o sticlă de plastic, atunci ai mare grijă. Ești în pericol!

Credeați că infractorii folosesc tehnologii avansate pentru a comite jafuri? Atunci v-ați înșelat. Pentru a sparge o mașină, hoțul nu are nevoie decât de un recipient de plastic! Sunteți surprins? 

Potrivit spuselor organelor de poliție, hoțul pur și simplu pune un recipient de plastic în interiorul arcului roții.

Atunci când șoferul pornește mașina, aude un zgomot foarte straniu – e zgomotul provocat de zdrobirea recipientul de către roata pusă în mișcare. Șoferul nedumerit oprește, iese din mașină pentru a găsi sursa și cauza zgomotului.

Anume acum hoțul profită de moment, se urcă la volanul mașinii și pornește în viteză.

Organele de poliție recomandă insistent: ”Înainte de a urca la volanul automobilului personal, verificați dacă de-asupra roților mașinii nu există nici un corp străin”.

De asemenea, poliția îndeamnă internauții să răspândească această informație pentru a preveni astfel jafurile de mașini.

Organele de poliție țin să menționeze că în perioada sărbătorilor de iarnă e cazul să fiți mult mai vigilenți.

Totuși, aceasta nu este singura metodă pe care o folosesc spărgătorii de mașini, pentru a-l scoate pe șofer din mașina deschisă.

Pentru a provoca sunete și zgomote ciudate aceștia pot agăța cutii de conserve la bara de protecție a mașinii, însă acesta este deja un truc binecunoscut.

Hoții mai pot încleia pe geamul din spate al mașinii o hârtie care să reducă vizibilitatea.

Totodată, dacă vreodată vreun șofer de mașină ce trece pe-alături vă va spune că ceva nu e în regulă cu mașina dumneavoastră, fiți foarte precauți. Există o foarte mare probabilitate ca acesta să nu fie un șofer binevoitor, ci un complice la jaf sau chiar el însăși să fie hoțul.

Pentru a evita asemenea situații neplăcute, parcați mereu doar în locuri sigure și relativ aglomerate, iar în momentul în care ieșiți din mașină, opriți motorul și luați cheile cu dumneavoastră.

sursă

Mai multe articole despre:
furt maşină sticlă de plastic