MENIU

CUTREMURE în serie, la Gorj! Seismele s-au produs la doar două ore după cel din Vrancea - VIDEO

CUTREMURE în serie, la Gorj!

Trei cutremure s-au produs astăzi în Gorj. Coșmarul trăit de oamenii din regiunea Olteniei continuă. Cu doar puțin timp înainte, România s-a zguduit puternic și în zona seismică Vrancea, la un seism de 4,1.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a transmis că un nou cutremur s-a produs sâmbătă, 11 martie, în jurul orei 16:17:05. Seismul a avut loc în zona Olteniei, Gorj, și a avut o magntitudine de 3.6 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 15 kilometri. Cutremurul s-a resimțit la 16km NV de Târgu Jiu, 67km S de Hunedoara, 73km NE de Drobeta-Turnu Severin, 81km S de Deva, 93km V de Râmnicu Vâlcea.

Alte două cutremure s-au produs în aceeași regiune pe parcursul zile de azi. Primul dintre ele a avut loc la ora 15:25. Seismul cu magnitudinea 2.4 grade și adâncimea de 15.4 km avut loc la 17km NV de Târgu Jiu, 66km S de Hunedoara, 72km NE de Drobeta-Turnu Severin, 80km S de Deva, 95km V de Râmnicu âllcea. Cel de-al doilea cutremur a avut loc la doar trei minute distanță și a avut o magnitudine de 2.5 grade pe scara Richter. Seismul s-a resimțit în Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara și Deva.

Un nou CUTREMUR semnificativ în România - 4,2 pe Richter. Au urmat mai multe replici

 

Mai multe articole despre:
cutremur gorj seism