MENIU

Cutremur puternic în România, azi-noapte. Ce magnitudine a avut

Cutremur

Cutremur puternic în România, azi-noapte, la ora 3:38. Informaţiile actualizate de INFP arată că magnitudinea a fost de 5.8 pe scara Richter.

Cutremur puternic în România, azi-noapte, la ora 3:38, cu 22 de minute înainte ca ceasurile să fie date cu o oră în urmă pentru trecerea la ora de iarnă.

UPDATE // IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta) a explicat de ce sistemul RO ALERT nu a dat notificări despre cutremur: "În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)".

Citeşte şi: Oamenii se plâng că sistemul RO ALERT nu a funcţionat. Replica lui Raed Arafat

UPDATE // INFP a actualizat din nou informatiile, la ora 3:59

"In ziua de 28/10/2018 la ora 03:38:11(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau un cutremur cu magnitudinea 5.8 pe scara Richter, la adancimea de 150km.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de VI grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(17km), Covasna(33km), Întorsura Buzăului(37km), Târgu Secuiesc(48km), Vălenii de Munte(53km)" 

Citeşte şi: Încă un cutremur în Vrancea, azi dimineață. Ce magnitudine a avut 

Din informatiile actualizate de Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, se constata faptul ca seismul de azi, 28 octombrie, a avut loc in judetul Buzau, nu in Covasna, dupa cum anuntase initial INFP.

De asemenea, si adancimea la care a avut loc seismul a fost revizuita, de la 200 de kilometri, la 150 de kilometri.

Azi noapte, Romania a trecut la ora de iarna. Astfel, ora 4:00 a devenit ora 3:00. Seismul produs in Romania a avut loc la ora 3:38, cu numai 22 de minute inaintea trecerii la ora de iarna.

------------------------------------------

Ştirea iniţială

Conform INFP, "in ziua de 28/10/2018 la ora 03:38:06 (ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Covasna un cutremur cu magnitudinea 5.7 pe scara Richter, la adancimea de 200km". Informaţia a fost publicată la ora 3:50

"Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Covasna(24km), Nehoiu(28km), Întorsura Buzăului(34km), Târgu Secuiesc(38km), Slănic-Moldova(54km)", a mai notat Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.

Anterior, la ora 3:48, INFP anunţa că magnitudinea a fost de 5.6 pe scara Richter.

 

 

 

 

.