MENIU

Cutremur puternic în Japonia, resimțit și în Tokio. Care este bilanțul inițial

Cutremur

Capitala japoneză şi zonele învecinate au fost zguduite joi dimineaţă de un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade, care a provocat oprirea circulaţiei unor trenuri de mare viteză, dar nu a dus la emiterea unei avertizări de tsunami, transmite AFP.

 

Cutremurul s-a produs la ora 9:08 a.m. (00:08 GMT) în departamentul Ibaraki (nord-est de Tokio), la o adâncime de aproximativ 50 de kilometri, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia.

Nu au fost raportate pagube sau răniţi imediat după cutremur, care a dus la suspendarea circulaţiei trenurilor de mare viteză Shinkansen între Tokio şi Koriyama, în departamentul Fukushima (nord-est), din cauza unei pene de curent.

Hiroyuki Sanada, un oficial din partea Autorităţii de Securitate Nucleară din Japonia, a declarat că nu a fost raportată "nicio anomalie" la centrala nucleară Tokai Daini din Ibaraki, care a fost închisă pentru verificări de securitate.

La începutul lunii ianuarie, un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade a afectat peninsula Noto de pe coasta Mării Japoniei. Seismul s-a soldat cu moartea a peste 230 de persoane şi prăbuşirea multor clădiri. 

Mai multe articole despre:
cutremur japonia