MENIU

Cutremur în Afganistan și Pakistan - Aproape 1.000 de oameni au murit, anunță autoritățile

Cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zguduit miercuri mai multe zone dens populate din Afganistan şi Pakistan, conform Institutului American de Geofizică (USGS), informează Reuters. Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor din Afganistan a anunţat că seismul a provocat moartea a aproape 1.000 de persoane în estul ţării.

UPDATE: „Până în prezent, potrivit informaţiilor de care dispunem, cel puţin 920 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 600 sunt rănite. (...)Acestea sunt informaţii iniţiale şi este posibil (ca această cifră) să continue să crească”, a declarat într-o conferinţă de presă Mawlawi Sharafuddin Muslim, ministru adjunct pentru gestionarea dezastrelor naturale.

Majoritatea deceselor confirmate au fost înregistrate în provincia Paktika, unde aproape 1.000 de persoane au murit, iar 250 au fost rănite, a declarat directorul Autorităţii pentru gestionarea dezastrelor din cadrul administraţiei talibane, Mohammad Nassim Haqqani.

Alte decese au fost raportate în provinciile estice Nangarhar şi Khost, a precizat oficialul adăugând că autorităţile continuă să evalueze pagubele.

Cutremur în Afganistan și Pakistan  - În ce zone a fost resimțit seismul

Cutremurul s-a produs la o distanţă de aproximativ 44 kilometri de oraşul Khost, în sud-estul Afganistanului, la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit USGS.

Nu au fost raportate pagube sau decese în Pakistan imediat după producerea seismului.

Cutremurul a fost resimţit pe o rază de aproximativ 500 de kilometri de aproximativ 119 milioane de locuitori din Pakistan, Afganistan şi India, a indicat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) într-un mesaj pe Twitter.

Seismul a fost resimţit în capitala Afganistanului, Kabul, precum şi în capitala Pakistanului, Islamabad, conform relatărilor martorilor postate pe site-ul EMSC şi pe Twitter.

"Şocuri puternice şi lungi", a scris pe site-ul EMSC un martor de la Kabul.

"A fost puternic", a scris un alt martor din Peshawar, în nord-vestul Pakistanului. 

Mai multe articole despre:
cutremur