MENIU

CUTREMUR în Italia. Panica a scos oamenii în stradă

Un cutremur puternic a zguduit Italia. Ingv a înregistrat evenimentul în Sicilia, provincia Catania, cu o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter.

Centrul seismului a fost localizat la 5 kilometri de coasta Aci Castello, în mare, la o adâncime de 17 kilometri. O estimare provizorie inițială a variat între 4,4 și 4,9 grade.

Populația din Catania și provincia sa, precum și cea din zona Siracuza au simțit cutremurul și au ieșit speriați în stradă, informează Stiri Diaspora.

În zona industrială din Catania, anumite centre comerciale au fost evacuate ca măsură de precauție. În cele din urmă, majoritatea acestora și-au reluat activitatea după un timp.

Frica s-a instalat și în rândul clienților centrelor comerciale, care au părăsit imediat magazinele. Până în prezent, nu au fost semnalate pagube în această zonă. Potrivit pompierilor, "solicitările de intervenție și sesizările de prăbușiri nu au fost primite până acum".

Structura regională este deja în mișcare și a alertat toți primarii raionului Acese, care au răspuns că nu au suferit nicio pagubă momentan.

Mai multe articole despre:
cutremur seism italia panica pompieri