MENIU

CUTREMUR, duminică, în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit seismul

Sursa foto: Arhivă

Un cutremur s-a înregistrat, duminică, în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În ziua de 26 Iunie 2022 la ora 05:04:26 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.8, la adâncimea de 137km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 79km E de Brasov, 94km NE de Ploiesti, 100km S de Bacau, 114km V de Galati, 116km NV de Braila, 145km N de Bucuresti, 166km NE de Pitesti, 180km SV de Iasi, 192km E de Sibiu, 210km N de Ruse.

În timpul cutremurului:

Nu are importanta unde va aflati în momentul producerii cutremurului. Adapostiti-va imediat într-un loc sigur si ramâneti calm pana la încetarea cutremurului.  

Daca sunteti în interiorul unei cladiri, ramâneti pe loc, nu încercati sa iesi afara si nu va duceti pe balcon. Adapostiti-va sub o masa, un birou sau o piesa solida de mobilier si tineti-va bine de aceasta.

Daca sunteti pe un hol, asezati-va în pozitie ghemuit lânga un perete interior.  

Protejati-va capul si fata.

Îndepartati-va de ferestre, geamuri, oglinzi, biblioteci, mobile înalte, aparate de iluminat.  

Daca sunteti în scaun cu rotile, blocati-i rotile si protejati-va capul si ceafa.

Daca sunteti într-un loc public (de exemplu: un magazin), adapostiti-va în locuri cât mai departe de ferestre ori de raioane cu obiecte grele.

Nu iesiti afara unde ati putea fi ranit. Nu utilizati liftul. Daca sunteti în lift în timpul producerii cutremurului, apasati butonul de urgenta. Cand liftul se opreste, iesiti cât mai repede posibil din lift si adapostiti-va într-un loc sigur.   

ATENTIE! Pe timpul cutremurului, obiectele pot sa se rastoarne sau sa alunece, tencuiala din tavan se poate desprinde iar geamurile se pot sparge.  

Mai multe articole despre:
cutremur romania