MENIU

Cutremur de 6.5 grade pe scara Richter, resimțit puternic - Imagini cu efectele seismului

Cutremur

Un cutremur puternic de 6.5 grade pe scara Richter a avut loc marți. Nu s-au înregistrat mari pagube, totuși există imagini cu marfa căzută de pe rafturi în mai multe magazine.

În noaptea de marți, un cutremur de magnitudine 6.5 a zguduit coasta Pacificului a statului El Salvador, potrivit rapoartelor Institutului american de geofizică (USGS). Seismul, a cărui origine a fost localizată la o adâncime de aproape 70 de kilometri, s-a făcut simțit în mai multe țări din America Centrală.

Lipsa daunelor și absența unui avertisment de tsunami

Cutremurul nu a cauzat daune imediate, iar o avertizare de tsunami pentru El Salvador nu a fost declanșată, așa cum reiese din informațiile oferite de Ministerul Mediului din țară.

Verificări în curs în orașul La Libertad

Salvador Chacon, legislatorul, a anunțat pe Twitter că se efectuează verificări în orașul La Libertad, situat pe coastă, în apropierea capitalei San Salvador. Deși seismul a fost puternic resimțit, până acum nu există rapoarte de daune în urma acestuia din partea municipalității.

Cutremurul, resimțit în mai multe țări din America Centrală

Nu doar El Salvador a fost afectat de cutremur, seismul a fost resimțit și în Nicaragua, Honduras, Guatemala și Belize, după cum au relatat presa locală și martorii citați de Reuters.

Mai multe articole despre:
cutremur richter seism