MENIU

Cutremur de 6,4 grade, panică în marile orașe

Cutremur în Filipine

Un cutremur cu magnitudinea revizuită la 6,4 s-a produs miercuri în regiunea centrală a insulei Mindanao, din sudul Filipinelor, locuitorii ieşind în grabă din clădiri şi birouri. Potrivit primelor informații, cel puțin o persoană a murit - este vorba de un copil.

Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), seismul, a cărui magnitudine a fost estimată iniţial la 6,7, s-a produs la o distanţă de 69 de kilometri nord-vest faţă de oraşul General Santos din insula Mindanao, la ora 11:37 GMT.

Nu sunt aşteptate valuri distructive de tip tsunami în Oceanul Pacific după acest cutremur, a anunţat Centrul de avertizare în caz de tsunami în Pacific, cu sediul în Hawaii.

În orașul Magsaysay 20 de persoane au fost rănite din cauza articolelor de mobilier care au căzut și din cauza dărâmăturilor.

Directorul agenţiei seismice din Filipine, Renato Solidum, a declarat pentru postul de ştiri ANC că este probabilă producerea unor replici în urma seismului, considerat puternic şi cu potenţial de a provoca distrugeri grave.

"Pot avea loc replici. Unele dintre acestea vor fi resimţite, cel mai probabil, la intensităţi mici. Dar nu putem elimina posibilitatea unor intensităţi similare, care pot fi resimţite în zona epicentrului", a spus acesta.

Max Fuentes, un locuitor din Davao City, a precizat pentru postul de radio DZMM că a simţit o replică puternică. "Am primit informaţii din partea prietenilor noştri că în Digos City, din Davao, este o pană de curent", a spus acesta.

Davao City, oraşul natal al preşedintelui Rodrigo Duterte, este unul dintre cele mai mari şi populate oraşe din Filipine.

Mai multe articole despre:
cutremur