MENIU

Custodele Coroanei Române, Principesa Margareta, mândră să servească principiile Crucii Roşii

Custodele Coroanei Române, Principesa Margareta, mândră să servească principiile Crucii Roşii

Custodele Coroanei, Margareta, preşedintele Crucii Roşii Române, s-a declarat mândră, miercuri, să servească, alături de miile de voluntari din cadrul Crucii Roşii Române principiile acestei organizaţii, la 142 de ani de activitate a ei.

"În anul Centenarului, onorăm contribuţia voluntară, în Primul Război Mondial, a femeilor infirmiere ale Crucii Roşii din România. La acea vreme, Regina Maria a creat sistemul de ambulanţe şi s-a alăturat Crucii Roşii cu dăruire şi curaj în acţiunile de ajutorare a răniţilor. Astăzi, toţi cei prezenţi aici, precum şi miile de voluntari din organizaţia noastră suntem mândri de a continua să servim, în fiecare zi, principiile Crucii Roşii", a spus Majestatea Sa, la evenimentul "Uniţi pentru Umanitate", organizat de Crucea Roşie Română cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înfiinţarea organizaţiei.

Cu acest prilej, Custodele Coroanei Române i-a felicitat pe tinerii voluntari pentru "munca, energia, dibăcia şi devotamentul lor", pentru dezvoltarea unui departament nou şi pentru reprezentarea în Comitetul European de Coordonare a Reţelei de Tineret din Cadrul Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

"Vă felicit pe toţi pentru eforturile neobosite pe care le depuneţi în fiecare zi pentru a vă ajuta aproapele. Împreună, am construit o organizaţie puternică, capabilă să răspundă greutăţilor şi să vină în întâmpinarea celor care au nevoie de ajutorul nostru", a mai spus Custodele Coroanei Române.

Sursa

Mai multe articole despre:
Crucea Rosie Principesa Margareta