MENIU

Cuscrul șefului DNA, condamnat definitiv pentru abuz în serviciu, rămâne fără postul de primar

Cuscrul șefului DNA, condamnat definitiv pentru abuz în serviciu

Septimiu Țurcaș, cuscrul șefului DNA, Crin Bologa, a fost condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel Cluj, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, potrivit minutei instanței. Ca urmare, Țurcaș va pierde și mandatul de primar în Șimleulul Silvaniei.  

Curtea de Apel Cluj a menținut sentința dată în vară de Tribunalul Maramureș în dosarul în care Septimiu Țurcaș, primar PNL, era acuzat de abuz în serviciu.

Codul Administrativ prevede, la articolul 160, litera d,că mandatul primarului încetează de drept în cazul condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei. În termen de 90 de zile de la data emiterii ordinului, se vor organiza alegeri locale.

Crin Bologa este al doilea caz de procuror-șef care are în familie un condamnat penal. Giorgiana Hosu, fosta șefă DIICOT, a demisionat după ce soțul ei a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare. Hosu a fost treilea șef al parchetului antimafia care pleacă prin demisie în ultimii cinci ani, potrivit digi24.ro.

 

Mai multe articole despre: