MENIU

CURS BNR. Moneda EURO a coborât semnificativ în raport cu LEUL

Cursul BNR marţi 4 februarie

CURS BNR. Cursul monedei europene a coborât la valoarea de 4,4589 lei/euro la CURSUL BNR anunţat marţi, 4 februarie.

CURS BNR. După mai multe zile de depreciere în raport cu dolarul american, leul s-a întărit şi în raport cu moneda SUA, cursul ajungând la 3,2984 lei/dolar.

CURS BNR. Cotaţiile monedei naţionale au coborât până la 4,4650 lei/euro la începutul sesiunii interbancare locale, evoluţia leului fiind în linie cu cea înregistrată de valutele din regiune, potrivit Mediafax.

CURS BNR. În debut, euro a fost cotat la 4,49 lei, nivel similar cu cel de la finalul zileiprecedente, când băncile cotau euro la 4,4900 - 4,4915 lei. Primele transferuri ale zilei au dus cursul până la un minim de 4,4650 lei/euro. În jurul orei 10:30, operaţiunile se realizau la 4,4650 - 4,4690 lei/euro.

CURS BNR. Unii dealeri consideră că leul beneficiază de sentimentul pozitiv din pieţele vecine, având în vedere că şi dobânzile de pe piaţa monetară locală se situează la un nivel atractiv.

CURS BNR. Valutele din regiune consemnau aprecieri de până la 1% la începutul zilei, după ce săptămâna trecută s-au depreciat semnificativ, jucătorii ieşind de pe mai multe pieţe emergente, din cauza dobânzilor reduse.

CURS BNR. Banca Naţională a României (BNR) a publicat luni un curs de referinţă de 4,4935 lei/euro, cu 0,43 bani mai jos faţă de vineri, reprezentând minimul de la începutul anului. O rata de schimb inferioară celei de luni a fost publicată de banca centrală la 3 ianuarie, prima şedinţă din acest an, când rata s-a plasat la 4,4882 lei/euro.

CURS BNR. Leul s-a apreciat cu 1,02% în ultimele cinci şedinţe, înregistrând mişcări contrare direcţiei monedelor statelor din regiune. Pe de altă parte, leul s-a depreciat în raport cu dolarul american, cursul de referinţă urcând cu 0,43 bani, la 3,3264 lei/dolar, de la 3,3221 lei/dolar vineri.

Euro s-a depreciat la minimul ultimelor două luni faţă de dolar, iar scăderea ar putea continua

Euro s-a depreciat ieri în raport cu dolarul la minimul ultimelor două luni din cauza datelor descurajante privind inflaţia din zona euro, care ar putea determina Banca Centrală Eurpeană (BCE) să intervină cu măsuri radicale, iar analiştii cred că scăderea monedei unice va continua.

Euro a scăzut la 1,34765 dolari, cel mai mic nivel înregistrat de la sfârşitul lunii noiembrie, potrivit agen­ţiei Thomson Reuters.

Mai multe articole despre:
curs BNR