MENIU

Cel mai sănătos fruct din lume: previne infarctul, reduce colesterolul şi tensiunea

Curmalele acoperă o gamă largă de valori nutriţionale şi prin urmare mulţi spun că ar fi unele dintre cele mai sănătoase fructe din lume. Nu există aproape nicio boală în care să nu aducă beneficii.

Pacienţii care suferă de anemie ar trebuie să consume curmale datorită cantităţii foarte mari de fier pe care o conţin. Aproximativ 100g de curmale conţin 0,9 mg de fier care reprezintă 11% din aportul zilnic recomandat. Fierul face parte din hemoglobină celulelor roşii din sânge şi măreşte capacitatea de transport a oxigenului. Femeile gravide şi copiii aflaţi la pubertate au mare nevoie de fier.

Oamenii cu o inimă slabă pot utiliza acest fruct pentru un efect uimitor. Puneţi o mâna de curmale cu seminţe în apă peste noapte la temperatura camerei. De dimineaţă scoateţi seminţele şi curmale din apă. Puneţi seminţele şi apa într-un blender şi puteţi consumă această băutură oricând în timpul zilei, scrie healthy-romania.ro.

De asemenea, curmalele sunt cele mai potrivite alimente pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Conţin foarte puţin sodiu şi sunt foarte bogate în potasiu. O porţie standard de 5-6 curmale contint aproximativ 80 miligrame de magneziu un mineral esenţial care contribuie la extinderea vaselor de sânge.

Mai multe articole despre:
sănătate curmale beneficiile curmalelor