MENIU

Cunoscutul blogger militar rus Vladlen Tatarski, UCIS în timpul unei explozii la o cafenea din Sankt Petersburg. 30 persoane, rănite - VIDEO

Vladlen Tatarsky/ Profimedia

Cunoscutul blogger militar rus Vladlen Tatarski a fost ucis, duminică, într-o explozie puternică care s-a petrecut în vreme ce acesta se afla într-o cafenea din Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime al Rusiei. Potrivit agenției de presă ruse TASS, explozia ar fi fost cauzată de un dispozitiv exploziv. Potrivit autorităților locale, 30 de persoane ar fi fost rănite. Potrivit Realitatea PLUS, există și surse care vorbesc despre doi morți. Tot potrivit unor surse, se pare că respectiva cafenea i-ar aparține șefului gupării Wagner, Evgheni Prigojin. 

Numărul persoanelor rănite în explozia de duminică dintr-o cafenea din Sankt Petersburg a crescut la 30.

"24 de victime au fost duse la unități medicale din Sankt Petersburg de la fața locului. Încă șase victime au solicitat singure ajutor medical la ceva timp după incident", a informat TASS, citând serviciul de presă al Ministerului Sănătății din Rusia, potrivit CNN, preluat de Hotnews.ro.

Dispozitivul exploziv care l-a ucis duminică pe bloggerul militar rus Vladlen Tatarski ar fi putut fi ascuns într-o figurină care a fost prezentată bloggerului, potrivit presei de stat ruse, care a citat agenții de aplicare a legii și relatări ale martorilor oculari. Cu toate acestea autoritățile ruse nu au comentat informațiile, iar CNN nu poate verifica independent afirmația.

Posturile de știri ale statului rus relatează că o femeie a adus această figurină care a provocat explozia în cafenea. Potrivit RIA, ea avea figurina ambalată într-o cutie când a intrat.

It’s claimed that Vladlen Tatarsky, one of the most known Russian military propagandist is dead. In St. Petersburg, Russia, an explosion has just occurred in a cafe where Vladlen Tatarsky, was holding a "creative evening". pic.twitter.com/WfQAFlBt8B

— Special Kherson Cat 🐈🇺🇦 (@bayraktar_1love) April 2, 2023

Tatarski, al cărui nume real era Maxim Fomin, avea peste 560.000 de urmăritori pe Telegram și a fost unul dintre cei mai importanți dintre bloggerii militari influenți care au oferit un comentariu deseori critic despre războiul Rusiei în Ucraina.

The moment of the explosion in a cafe in St. Petersburg today, during which Russian military propagandist Vladlen Tatarsky was reportedly killed pic.twitter.com/UNGrcFArKj

— Special Kherson Cat 🐈🇺🇦 (@bayraktar_1love) April 2, 2023