MENIU

Cum vor sărbători românii Crăciunul în acest an, în plină epidemie de coronavirus? Răspunsul lui Alexandru Rafila

Alexandru Rafila spune că sărbătorirea tradițională a Crăciunului în această iarnă, în plină epidemie de coronavirus va putea avea loc numai dacă transmiterea coronavirusului va înregistra o stabilizare sau chiar o scădere. În caz contrar, românii ar trebui să se gândească la o sărbătorire atipică în acest an.

 

Medicul Alexadru Rafila a delcarat că măsurile care vor fi luate în preajma sărbătorilor vor ține cont de evoluția epidemiei la acel moment.

„Deciziile vor fi în conformitate cu situația epidemiologică din preajma sărbătorilor. Adică, dacă lucrurile vor intra pe un trend de stabilizare și de recâștigare a controlului asupra transmiterii, atunci , cu siguranță, va exista o perspectivă și pentru aceste sărbători.

Dacă însă transmiterea va fi extrem de intensă, și nu fac decât să mă uit la țări din apropierea noastră, Cehia, care are o transmitere de trei-patru ori mai mare decât este în România, atunci sigur că e puțin probabil să ne gândim la sărbătorirea tradițională.

Eu sper ca să o avem la îndemână, sărbătorirea Crăciunului, a Anului Nou, dar cu siguranță nu în condiții de aglomerație și petreceri publice, pentru că evident lucrul ăsta, chiar într-o situație favorabilă, este mai puțin probabil”, a precizat Al. Rafila, marți seară, la televiziunea națională.