MENIU

Cum vor funcționa mijloacele de transport în comun de duminică. Prefectul Capitalei, detalii despre PROGRAM și CONTROALE

Prefectul Capitalei, precizări despre programul transportului în comun

Prefectul Capitalei a anunțat că programul mijloacelor de transport în comun nu se va modifica în urma intrării în vigoare a noilor restricții de circulație. Alin Stoica a făcut apel la populație să evite aglomerările și le-a solicitat operatorilor de transport în comun să se asigure că sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Prefectul Capitalei a anunțat că STB și Metrorex nu vor reduce programul în funcție de restricțiile de circulație impuse populației pentru că mai sunt și excepții. 

”Orarul de circulație va rămâne același, pentru că o parte din cetățeni ar putea avea nevoie să meargă la muncă sau sa aibă alte deplasări, legate de sănătate, de vaccinare. Sunt permise deplasările în afara locuințe pentru anumite cauze și evident că vor avea nevoie și de transport în comun”, a spus Stoica.

EXCEPȚII de la noile restricții care intră în vigoare duminică, în Capitală. Precizări de la Prefectură

Pentru evitarea aglomerărilor, numărul mijloacelor de transport în comun va fi suplimentat la orele de vârf.
”În mijloacele de transport în comun nu este prevăzută distanțarea de 2 metri pentru ca este imposibilă, însă vrem ca aglomerația să fie cât mai mică și, în aceste sens, administratorii STB și Metrorex vor suplimenta mijloacele de transport în zonele în care există aglomerări, în general, în perioada de dus și de întors de la muncă”, a mai anunțat Prefectul.

Stoica a precizat că responsabilitatea evitării aglomerării în mijloacele de transport în comun le revine și operatorilor. Călătorii trebuie să urce prin față și să coboare pe la ușa din spate. 
”Pentru evitarea aglomerării mijloacelor de transport în comun, operatorii vor trebui să verifice că se respectă circuitul, anume să se intre pe ușă din față și să se iasă prin spate. Vor trebui să verifice gradul de încărcare, în așa fel încât să evite aglomerarea și să informeze călătorii cu privire la obligativitatea purtării măști și la evitarea consumului de alimente în mijloacele de transport în comun. La metrou, la fel. Metrorex are obligativitatea de a îndruma călătorii pentru a evitata aglomerarea, cu privire la purtarea măștii și la distanțarea fizică”, a explicat Prefectul. 

Citește și: ”RESTRICȚIILE în vigoare de duminică noapte - Magazine închise la ora 18.00, circulaţie permisă după ora 20.00 cu Declarația pe proprie răspundere - DOCUMENT”