MENIU

Cum vede Ludovic Orban ieșirea din criză: Revenirea la Coaliție, cu PNL ca forță principală

Liderii Coaliției și premierul Florin Cîțu (arhivă)

Președintele PNL Ludovic Orban trage un semnal de alarmă în privința acutizării crizei politice provocate de ieșirea USR de la guvernare și inițiarea unei moțiuni de cenzură. Potrivit acestuia, singura soluție este revenirea urgentă la aceeași formulă de guvernare, pentru că în perioada următoare trebuie finalizate negocieri esențiale pentru viitorul și bunăstarea românior, în primul rând Planul Național de Redresare și Reziliență. 

"Fac apel către toți liderii politici să analizeze situația în care ne găsim și să se implice în soluționarea cîât mai rapidă a crizei. Din punctul meu de vedere nu există decât o singură solutie politică onorabil pentru PNL: refacerea Coaliției, cu un program de guvernare care este la nivelul provocărilor și așteptărilor românilor și menținerea PNL în poziția de principal partid de guvernământ, responsabil pentru punerea în aplicare a programului de guvernare", a afirmat Ludovic Orban.

Liderul PNL a precizat că "România traversează  o criză politică și guvernamentală care îi afectează pe români și capcitatea instituțiilor statului de a face față provocorăilor și care pune la serioasă îndoială percepția pe plan extren a țării. Preocuparea mea e de a căuta soluții pentru a pune capăt cât mai repede aceste crize politice. Am promis în campanie electorală 4 ani de pace și stabilitate în care să punem în practică reforme."

Mai multe articole despre:
orban criza coalitie citu scandal