MENIU

Cum va fi vremea de marele protest din 20 ianuarie UPDATE

<p>Proteste Rom&acirc;nia</p>

La sfârșitul săptămânii viitoare este anunțat un mare protest împotriva legilor justiției adoptate de PSD-ALDE. Deși este mijlocul iernii, se pare că vremea ține cu protestatarii și le face probleme politicienilor care vor să erodeze justiția și lupta anticorupție. UPDATE. Prognoze de ultima oră arată că, deși vremea va fi caldă pentru această perioadă, se vor înregistra precipitații importante, sub formă de lapoviță-ninsoare vineri și sâmbătă, în special în zona de Sud-est a țării, inclusiv în Capitală.

Săptămâna a debutat cu temperaturi care au ajuns şi până la minus 19 grade în depresiuni. Dar vremea va deveni mai blândă începând de miercuri, spun meteorologii, iar luna ianuarie va continua în aceeaşi notă mai degraba de primavara, aşa cum ne-a obişnuit, din punctul de vedere al temperaturilor.

Începând de miercuri vremea se încălzește din nou, anunță meteorologii Realitatea TV. Un nou ciclon format în Vestul continentului împiedică pătrunderea aerului rece dinspre regiunile polare către România, astfel că sfârșitul de săptămână aduce temperaturi de 5-8 grade.

"Pe parcursul săptămânii viitoare vom avea precipitații nu importante cantitativ. Pe fondul unui câmp de presiune scăzut, avem un nou ciclon din Atlantic care împiedică pătrunderea aerului rece dinspre regiunile polare către noi. Până când circulația aerului nu se va schimba semnificativ, nu vom avea episoade de vreme severă. Vremea se încălzește treptat începând de miercuri", a declarat la Realitatea TV  Florinela Georgescu, director executiv ANM.

Pentru București, sfârșitul de săptămână va aduce maxime termice de 5-8 grade și nu se anunță intensificări ale vântului. UPDATE: Se așteaptă mimsori pentru ziua de sâmbătă, 20 ianuarie.

Adepții mișcării #Rezist se organizează pe Facebook în vederea unui miting de amploare programat pe 20 ianuarie, în București. Protestatarii din Cluj, Timișoara și alte orașe doresc să participe la acțiunea din Capitală.

Mai multe persoane au plecat miercuri, 10 ianuarie 2018, pe jos, din Cluj-Napoca spre Bucureşti, într-un marş de 11 zile, ca să participe la protestul din 20 ianuarie privind modificările aduse legilor justiţiei.

Marşul va urma traseul Cluj, Târgu Mureş, Sighişoara, Braşov, Sinaia, Ploieşti, Bucureşti. Parcursul mediu al unei zile este de 40 km.

„Sâmbătă, 20 ianuarie, încurajăm lumea din întreaga țară să se alature protestelor din București. Nu este nevoie să iesim de multe ori în stradă. Este nevoie să ieșim mulți, o dată. Propunem un marș Piața Universitatii - Piața Unirii - Fântâni - Parlament, cu vizite la instituțiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA)", se arată în descrierea evenimentului „Toate drumurile duc la Bucuresti. "Revolutia" generatiei noastre", de pe Facebook.



Mai multe articole despre:
protest protest 20 ianuarie