MENIU

Cum va decurge prima interacțiune cu extratereștrii

Te-ai gândit vreodată cum o să fie primul contact cu extratereștrii? Ei bine, Avi Loeb, șeful Departamentului de Astronomie de la Harvard, a făcut-o. Iată cum artă scenariul pe care și l-a imaginat acesta și care sunt șansele să devină realitate.

Tot Loeb a fost și cel care a spus în trecut că extratereștrii încearcă să ne contacteze prin intermediul exploziilor rapide de unde radio. De asemenea, a sugerat că un obiect interstelar care a trecut prin sistemul nostru solar ar putea fi un semn de la o altă civilizație.

Însă, după ce și-a dat seama că este foarte posibil ca extratereștrii să nu ne caute niciodată, a schimbat strategia și vrea să începem noi să vânăm aceste forme de viață bizare.

Când vom reuși să luăm legătura cu extratereștrii?

Cercetătorul spune că acest lucru este imposibil de prezis, asta deoarece nu se știe nici modul în care viața va evolua pe Pământ.

„Nu vă pot spune cum va arăta acest moment”, a zis el. „Dar va fi șocant. Pentru că noi suntem influențați de propriile noastre experiențe. Ne imaginăm alte ființe ca fiind similare nouă. Dar poate că sunt diferite într-un mod radical”.

Însă, dacă am fi contactați de extratereștri, acesta ar fi unul din cele mai extraordinare incidente din istoria umanității este de părere Loeb.

„Dacă te gândești la istoria oamenilor, perspectiva s-a schimbat pe măsură ce noi am evoluat – de la un singur individ la o familie, la un trib, la o țară, și într-un final, chiar am găsit alte continente cu oameni care trăiesc acolo”, a zis Loeb. „Dacă ar fi să găsim acum alte ființe dincolo de planeta Pământ, acesta ar fi cel mai mare pas făcut vreodată”.

Întrebat cum își imaginează el că ar arăta o ființă extraterestră, acesta a dat următorul răspuns: „Să fiu sincer, personal nu îmi place science fiction-ul. Am o problemă atunci când acțiunea dintr-un film violează legile fizicii. În acele cazuri, nu mă pot bucura estetic de experiență”.

Sursă

Mai multe articole despre:
pământ extratereşti